top of page

Praktisk om sitting og fremtoning

Før i tiden var dette viktig. Jeg vet ikke helt hvordan det er nå. Jeg er jo voksen, så det er ingen som forteller meg hvordan jeg skal sitte lengre.


Da jeg begynte på skolen var det viktig å sitte rett opp og ned. Kanskje får barna beskjed om det fremdeles, men da jeg ble eldre hørte jeg bare om sitting hjemme. Da var det pappa som fortalte at hjemme hos bestemor og bestefar da han vokste opp fikk han beskjed om å sitte rett i ryggen.


Han sa at han måtte sitte med en bok på hodet og en under hver arm. Tre bøker, bare for å spise middag. Jeg vet ikke om dette gjaldt hvert måltid altså...


Tre bøker, bare for å spise middag.(..?)

Men det er noe i dette med sitting. Har du prøvd å trekke et dypt pust og rette opp ryggen og senke skuldrene så vet du at det er noe som skjer når man iakttar seg selv på den måten.


Rent fysiologisk så henger dette på grep. Vi er ikke skrudd sammen fra naturens side for å sitte henslengt i relativt komfortable stoler. Når man ser til urmennesker og generelt folk som arbeider med hendene og kroppen så er det lite effektiv og konstruktivt arbeid som gjøres med en rund rygg og skuldre opp mot ørene. Dette er ikke alltid lett, men hvis man tvinger seg selv til å få gode rutiner på blant annet sitting så kan nok dette overføres til mange andre aspekter i livet også.

Komentarze


bottom of page